Ученици от ПГАТ “Ц.Церковски” управляват общината

       На 12 октомври 2020 г. по повод Деня на българската община община Павликени отвори вратите си за учениците от двете гимназии в града. Младият кмет за един ден беше Иван Детелинов Миронов.Той е единайсетокласник от ПГАТ „Ц.Церковски”.Интересите му са насочени към театралното изкуство и кинорежисурата.
Възможността да бъдат заместник-кметове, общински съветници и експерти в общинската администрация в Павликени имаха учениците от 10-ти, 11-ти и 12-ти класове на ПГАТ „Ц.Церковски”. Те участваха в рамките на  Деня на ученическото местно самоуправление в общината.
Заместник-председател на Общинския съвет бе Елмира Йорданова от ПГАТ „Цанко Церковски”. Млади хора застанаха на местата на: секретаря на Общината (Пламена Савова), директорите на дирекциите „Устройство на територията и строителство“ (Александър Николов) и „Бюджет и финанси“ (Мартин Антонов) и отделите „Екология” (Тодор Иванов), „Регионално развитие“, „Общинска собственост“ и „Правно обслужване“ (Калоян Димитров) и др.  Денят на самоуправлението позволява на младите хора да изтъкнат своите лидерски качества, организаторски умения, инициативност и самоконтрол. Управляващите им дават възможност да обогатят своя социален опит, да докажат, че са знаещи, можещи, изпълнени с енергия и новаторски дух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *