Професионални изяви на учениците от ПГАТ „Цанко Церковски“

Учениците от X а и XI а клас, учащи в ПГАТ “Цанко Церковски” гр. Павликени; специалност “Селски туризъм” – Божидара Василева; Венцислав Иванов; Елмира Йорданова; Пламена Савова; Радостин Иванов; Тодор Иванов; Ивелина Иванова; Симона Денчева и Таня Стефанова , под вещото ръководство на госпожа Николинка Иванова и госпожа Елиза Неждетова, приготвиха осем ястия – три предястия, а именно: “Асорти“; ”Усмихнати яйца“; “Картофени гнезда с яйце”; основно ястие “Великденско агне върху канапе от картофено пюре“; два невероятни десерта – крем карамел с лимонов сок и кекс с фондан “Ученическа фантазия“, както и българска традиционна баница и пита Слънце. С тях взеха участие в проведеният на 4 май 2019г. Празник на яйцето. В приготвянето на ястията учениците вложиха цялото си сърце и изключително много старание, което бе оценено по достойнство, а именно – с основното ястие спечелиха третото място, а с основното ястие грабнаха престижното второ място. Това е показател за кулинарните умения, които притежават възпитаниците на ПГАТ ,, Цанко Церковски“ град Павликени.

По време на самия празник учениците умело се справиха с представянето на ястията. Те нагледно демонстрираха възможността, която предоставя ПГАТ “Цанко Церковски“ на своите възпитаници – иновативно и практично обучение, което им дава отлична възможност за добра реализация в бъдеще. От Българското национално радио взеха интервю от двама от учениците – Елмира и Тодор, които перфектно обясниха технологията на приготвянето на ястията. Съвсем заслужено учениците от ПГАТ “Цанко Церковски“ грабнаха две от трите призови места. БРАВО на отличените ученици!