гр. Павликени, бул.: "Руски" №46 0610/52 003 pgat_pavlikeni@abv.bg

Новини

Национални дни на учене през целия живот

От 9 до 11 октомври 2019 г. В.Търново бе домакин на петите по ред Национални дни за учене през целия живот за възрастни. Те се осъществиха по проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програма на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”. Събитието бе организирано от Министерството на образованието и бе открито от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.
Целта на форума бе да се популяризират ползите от ученето и усъвършенстването на образованието и обучението на всички възрастови групи.
Над 400 ученици от училищата във Велико Търново и поканени гости участваха в шествие до паметник „Асеневци”на Изложението на институции за професионално образование и обучение на възрастни.
В програмата бяха включени: изложение на институциите за образование и обучение на възрастни, атрактивно представяне на придобитите умения от възрастни, обучаеми по различни професии, годишни награди за принос в този сектор, национален форум за обсъждане на напредъка в сектора и формулиране на решения за подобряване на състоянието му, информационен ден за популяризиране на Eлектронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE).
Над 30 професионални училища от цяла България участваха с щандове и демонстрации, на които представиха свои продукти. Участниците показаха и различни рекламни материали, в зависимост от това в какво се обучават.
Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ участва с изработени от учениците дребни сладки с логото на училището, цветни аранжировки, селскостопански продукти, произведени от училището, рецептурни книжки, кукли и картини – декупаж върху гипсокартон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Маратон на четенето.

Виртуална разходка.

май 2020
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031