гр. Павликени, бул.: "Руски" №46 0610/52 003 pgat_pavlikeni@abv.bg

Новини

Дни на отворените врати

На 29, 30 и 31октомври Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ проведе „Дни на отворените врати“ при работодатели и в професионалната гимназия под мотото „Европейска седмица на професионалните умения“ организирана от МОН. Участие взеха ученици и учители от специалност „Селски туризъм”, «Механизация на селското стопанство», «Полиграфия», «Мляко и млекопреработване» и «Бизнес администрация».

В седмицата на професионалните умения бяха организирани следните мероприятия:

1. Състезание по „Компютърен машинопис“ – участваха 22 ученици от специалност „Бизнес администрация“ от X в клас;
2. Демонстрация на селскостопанска техника на ПГАТ – участваха XI и XII класове, специалност „Механизация на селското стопанство“;
3. „Ден на отворените врати” – отваряне на учебните работилници в периода 28-31 октомври с цел предоставяне възможност на учениците от VII клас да получат реална информация за изучаваните професии;
4. Представяне на изложба по изучаваните професии;
5. Състезание по решаване на листовки – участваха 21 ученици от XII клас, специалност „Механизация на селското стопанство“;
6. Съвместна дейност с бизнеса – да се покажат възможности за реализиране на завършилите училище ученици в дуално обучение по специалностите „Полиграфия“ и „Производство и преработка на млечни продукти и мляко“ – участваха ученици от специалностите „Полиграфия“ и „Производство и преработка на мляко и млечни продукти “
7. Инициатива „Ние се учим от най-добрите“ от паралелка „Селски туризъм“ – подготовка на кетъринг с участието на ученици от VII клас от ОУ „Св. Климент Охридски”.
8. Конференция относно представяне на добри практики в земеделието с участието на ученици от специалност „Механизация на селското стопанство“ .
Инициативата провокира учители и ученици да бъдат част от състезания, занимания и представителни изяви. Тези дни са не само изпълнени с интересни образователно-възпитателни събития, но и дават възможност за среща на трите общности – учители, ученици и представители на бизнеса.
Учениците демонстрираха придобитите по време на обучението си професионални умения и компетентности.
Проведени бяха посещения в компании и производствени фирми, както и групово посещение на ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ в ПГАТ.Бяха разяснени специалностите и особеностите при провеждане на обучението, извънкласните програми и изискванията на училището към учениците.
Местни компании и фирми обявиха „Дни на отворените врати”, за да могат учениците да се запознаят с предлаганите професии и да се ориентират в избора на професия, която да изучават.
Учениците от двете помощни паралелки на деца със специални образователни потребности представиха изложба от картини – техника декупаж, плетени изделия от хартия и аранжировки в стил Икебана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Маратон на четенето.

Виртуална разходка.

май 2020
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031